A cirkusz, a család és a tartós bérlet

Kicsit úgy hangzik ez a cím, mint A jó, a rossz és a csúf, nem? 😀 Pedig tényleg így történt.

De szerencsére a cirkuszt megúsztuk. Peti srácai kb. a mieinkkel egyidősek. Janka az egyetlen a lány a négyes fogatban, de talpraesett kiscsaj, nem kell félteni, a múltkor is kétvállra fektette Peti nagyobbik fiát. Baromi büszke voltam rá!

Ahogy életem szerelmére, az anyukájára is, amikor felmentést adott a közös cirkuszlátogatás alól. Azt mondta, Jucival elbírnak ők a 4 gyerekkel, mi tartsunk Petivel egy pasis napot, de este csatlakozzunk a vacsira.

Hát a pasis napot azzal töltöttük, hogy informálódtunk a tartós bérletről. Petiék ugyanis fontolgatják céges autó bérlését, de nem tudják, hogy megéri-e.

Szerencsére találtuk egy szuper weboldalt, ami a hitellel, lízinggel és tartós bérlettel foglalkozott. Ott volt helyen, szépen, logikusan összeszedve minden információ, amire szükségünk volt.

Megtudtuk, hogy a tartós bérlet nem is pénzügyi termék, mint a hitel vagy a lízing, hanem egyszerű szolgáltatás. Abból a szempontból drágább, mint az előző kettő, hogy itt szükséges fizetni az iparűzési adót. De nem szabad megfeledkeznünk arról (megfeledkeznünk, haha, fogalmunk sem volt erről, amíg nem olvastuk, csak így jobban hangzik), hogy bérlés esetén mindig számolnak egy maradványértékkel, ami a bérleti díj lejártakor “marad”, amit nekünk nem kell kifizetni, ez ugyanis az az érték, amennyiért a flottakezelő eladja majd a járművet. Így még az iparűzési ellenére is jobban jövünk ki, mintha lízingelnénk. Ráadásul a bérleti díj teljes összege elszámolható költségként, míg a hitel törlesztésnél csak a részlet kamata.

Ezen kívül az is szuper, hogy az áfa nem érinti a bérelt céges autókat. Duplán jól járunk: mi ugyanis kiválasztjuk az autót, ők megveszik, visszaigénylik az áfát, így nekünk csak a nettó ár alapján számolnak bérleti díjat.

És ha ez nem lenne elég, a bérleti díj áfája is levonható már. Tehát elég határozottan megéri ebbe fektetni a pénzünket.

Az infókat ábrákon is bemutatta nekünk a weboldal, nagyon profi, alapos és hasznos cikk volt. És a segítségével még maradt fél napunk, amit valami klassz dologgal tölthetünk!