A cirkuszi sátor nem volt klimatizált, de az otthonod még lehet az

Néhány napja cirkuszi társulat érkezett a városunkba. Utoljára gyerekként voltam cirkuszban, éppen ezért volt nagy élmény elvinni a keresztfiamat, Bencét, aki hozzám hasonló lelkesedéssel várta az egészet. Szerencsések voltunk, mivel jó időt fogtunk ki. Aggódtam, hogy a rossz idő miatt elhalasztják, de szerencsére hét ágra sütött a nap. Sőt a cirkuszi sátorban kifejezetten nagy volt a meleg, de ezzel az aprócska kellemetlenséggel nem foglalkoztunk a sok látványos produkció mellett. A cirkusz után hazavittem Bencét. Náluk mindig nagyon jó idő van a házban, akár nyáron, akár télen megyek. Ez a nagyon szuper klíma berendezésüknek és a hőszivattyú rendszernek köszönhető. Ezek beszerelésében és a kiválasztás folyamatában pedig a KlimaGlobal.eu volt segítségükre. 

Melyiket válasszam? Mi alapján válasszak?

KlimaGlobal.eu
Nyáron hűselnél, télen melegednél? Megteheted.

Az ő oldalukon kezdtek el olvasgatni, hogy mikor milyen készüléket érdemes választani. A döntést ugyanis nemcsak a pénztárcánk vastagsága, hanem a klimatizálandó helyiség nagysága, kialakítása stb. is befolyásolja. Az sem mindegy, hogy egyáltalán alkalmas-e a hely, a klíma vagy éppen a hőszivattyú beépítésére. Az oldalról azt is megtudták, hogy milyen klíma típusok vannak, melyik mire alkalmasabb.


Hasznos blogbejegyzésekkel még könnyebb a döntés

A KlimaGlobal.eu egyik blogbejegyzéséből arra is választ kaptak, hogy mivel érdemes fűteni. Végül ezért döntöttek a hőszivattyú rendszer mellett. Ez a megoldás ugyanis szinte úgy működik, mint a központi fűtés. Ellenben a klímával inkább egy-egy kisebb helyiség fűtése célszerűbb. Meg lehet ugyan oldani a fűtést klímával is, de lokális hatása miatt, kevésbé hatékony. Ugyanakkor a levegő hűtéséhez mindenképpen szerettek volna klímát. Ebben az esetben nem akarták az egész házat klimatizálni, inkább csak egy-egy helyiséget, ahol a nyár folyamán többet tartózkodnak. Ezek miatt döntöttek végül úgy, hogy szeretnének hőszivattyú rendszert és klímát is.


A helyszíni felméréssel biztosra mennek

Mivel nem tudták, hogy náluk kialakítható-e a hőszivattyú rendszer, ezért felvették a céggel a kapcsolatot, akik segítőkészek voltak, mind a hőszivattyú rendszer, mind a klíma kérdésében. Segítettek nekik a kiválasztásában, és később ők végezték el a beszerelést is. A hőszivattyú rendszer kiépítése előtt még egy helyszíni felmérést is végeztek, így nem volt semmi váratlan probléma. Bencééknél megoldható volt annak is a beszerelése. Hozzá tudták kapcsolni a meglévő fűtési rendszerhez. A beszerelés is gördülékenyen ment. Szerencsére Komárom-Esztergom megyében laknak, így nem kellett külön szakembert keresni a feladatra. A KlimaGlobal.eu ugyanis ebben a megyében, illetve Győr-Moson-Sopron megyében vállalja a beszereléseket. A többi megyébe szerelést nem, csak a kiszállítást végzik. Ugyanakkor a honlapjuk alapján, segítenek megbízható szakembert találni a többi megyében is, ha valakinek erre szüksége van.

 Bence szülei azóta is meg vannak elégedve mindennel. A klíma egész nyáron gondoskodik a hűs levegőről, a hőszivattyú pedig biztosítja, hogy télen ne fázzanak, legyen meleg vizük. Míg ők a https://klimaglobal.eu oldalával, munkájával vannak megelégedve, addig Bence velem és a cirkusszal volt elégedett. Én pedig azzal a ténnyel, hogy náluk mindig a legjobb idő van.