A gyerekek a cirkuszt, az apukák a horgászást imádják

Őszintén nem emlékszem, mi történt és hogyan. Csak onnantól van meg a sztori, hogy Józsival ülünk a cirkuszban, nézzük azt a szerencsétlen fószert, akit bepalizott a bohóc, és tanácstalanul vakargatjuk a fejünket, hogy mégis hogy kerültünk mi ide??

A válasz persze egyszerű: Józsinál az ikrek 9 évesek, nálunk a nagyobbik gyerek 10, a kisebbik pedig majdnem 8. Pont a hatalmas cirkusz-rajongó korszakukat élik mind a négyen, a lányok meg okosan kitalálták, hogy ketten a négy gyerekkel nem bírnak, így a két család kettesben menjen gyereknap alkalmából a cirkuszba.

De sebaj, gondoltam, mert majd mi meg jól elmegyünk horgászni! És még fogjuk adni a módját… a balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/ weboldalon valami ilyesmit kínálnak, és nem csak profiknak. Úgy döntöttünk, utánanézünk, mit is takar ez.

A cég ezt a fajta szolgáltatást azért illesztette a profiljába (amellett a nyilvánvaló tény mellett, hogy Balaton, mint helyszín, logikusan adja a horgászatot, mint szabadidős programot), mert a rengeteg strand miatt igen nehéz már napjainkban jó és nyugodt pecahelyet találni a magyar tengernél.

Ellenben vitorlásról, vagy olyan stégről, ahol rendszeresen etetnek, igen eredményesen űzhetjük kedvenc szabadidős sportunkat.

Ráadásul, a dolog nem merül ki annyiban, hogy bérelhetünk egy vitorlást, és megmutatják, merre érdemes elindulni, de nem ám! Komplett kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget biztosítanak, így, ha elvinnénk magunkkal a családunkat, ők sem fognak unatkozni, és így talán a lányok sem utálnák annyira a szenvedélyünket, ha velünk jöhetnének. Ráadásul időjárási garanciát is vállalnak, ha ugyanis a természet közbeszólna, és nem horgászásra alkalmas a kiválasztott időpont, biztosítanak másikat.

Halradart és horgászfelszerelést is biztosítanak, ha igény van rá, ami azért nem hátrány, ha nem kell a saját cuccunkat, egy adott esetben gyerekekkel teletömött autóban fuvaroztatni a Balatonra…

És természetesen, ha megfelelő képesítéssel rendelkezünk, és nincs szükségünk kapitányra, akár simán bérelhetünk is egy vitorlást.

De erre azért még nem éreztük magunkat felkészültnek, így átnéztük azt az 5 csomagot, amelyhez kapitány és tapasztalt kolléga is járt.

A balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/ rövid ismertetővel jellemezte a választási lehetőséget, így már könnyen el tudtuk dönteni, melyik is a nekünk való.

Az első csomag egy éjszakai süllő horgászatot tartalmazott. Bár a gyerekek miatt biztos volt, hogy nem ezt választjuk, azért megnéztük, mit is kínál. A program este 9-től hajnali 2-ig tart. Ebből körülbelül este 10 és 2 között zajlik a horgászat, az első óra a kihajózás, a megfelelő hely megtalálásával, és a welcome drinkkel telik. A csomag ugyanis igen praktikusan ezt is tartalmaz, és még italcsomagból is választhatunk! Egy 6-8 fős vitorlás jár a csomaghoz, úgyhogy egyszer mindenképp érdemes lenne összecsődíteni a fiúkat, és kipróbálni ezt a lehetőséget… Halradar, és mindenféle horgászcsali is természetesen jár a programhoz, ahogy egy tapasztalt túravezető is.

A következő csomag egy nappali balinozás, a gyerekekkel, családdal együtt ez tűnik a legjobb választásnak, hiszen ebben egy fürdőzés is szerepel. Értelemszerűen itt nem tartoznak alkoholos italok a programhoz, de ásványvizet korlátlan mennyiségben biztosítanak. Ugyanúgy egy 6-10 fős vitorlás, halradar és túravezető „jár” a csomaghoz, a program fél 9-től tart délután 2-ig. A balinozás ráadásul olyan horgászat, mely a kezdőket is felejthetetlen élményekkel gazdagíthatja – még a végén a lányok is rákapnának az ízére!

A három napos, hajón alvós süllő horgászat egy igazi vadászat, ahol lehetőségünk van egy igazi nagy balatoni fogast „elejteni”. Mindenképp bakancslistás program, de nem a családdal, így ezt is félretettük.

Ezen kívül még kősüllőzést és ponty horgászatot választhattunk volna, de a balinozás tűnt a legmegfelelőbbnek. Átküldtem a linket Józsinak: balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/, aki megígérte, hogy holnap kér árajánlatot – addig én is megbeszélem a családdal a dolgokat.

Olyan jól elment az idő a nagy családi horgászat tervezgetésével, hogy a cirkuszi előadás a végére ért. Még éppen volt időnk bekapcsolódni a tapsviharba, hazafelé pedig úgyis háromszor meghallgattuk minden gyerek előadásában a legjobb számokat.