A seprőgép, mint cirkuszi elefánt

A kisfiam nagyon furcsa dolgokért tud odáig lenni, de talán erre mentségéül szolgál az, hogy mindössze 5 éves. Imádja a cirkuszt, és mióta elefántot látott, azóta az utcai seprőgépeket is elefántnak nézi, vagy legalábbis valamiféle gépi leképezésének a hosszú ormányos állatoknak.

Ennek megfelelően, ahogy elefántot is akart velem vetetni, most éppen egy jóképű seprőgép van a kívánság listája elején. Persze megvallom, hogy egy jó seprőgép nekem is jól jönne a háztartásban. Azon felül, hogy rengeteget segítene, hogy nem kéne hajolgatni, és észveszejtő gyorsasággal tisztaság és rend lenne mindenhol, plusz még jó szórakozást is nyújtana nekem is és a gyermekemnek is. Amúgy is mindig irigykedve figyeltem a plázákban, kórházbakban vagy éppen üzemekben dolgozókat, ahogy ilyen gépekkel dolgoznak.

Pusztán kíváncsiságból ezért utána is néztem annak, hogy honnan lehet ilyen gépeket beszerezni. Utána járásom során egy nagyon konstruktív és praktikus megoldással találkoztam a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep linken.

A link a Greenway Kft. weboldalához, a greenwaykft.hu-hoz tartozik, mely cég takarítógépek bérbeadásával, valamint szervizelésével foglalkozik.

https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep

Azért is fantasztikus az általuk kínált lehetőség, mert kaució nélkül, 24 órás szerviz kiszállással, rugalmasan változtatható kondíciókkal kínálják gépparkjukat, így a takarítással foglalkozó vállalkozóknak, illetőleg a takarítógépet üzemeltető egyéb vállalkozásoknak nincs szükségük hatalmas beruházásra, valamint még a szerviz díjat megtakaríthatják.

Csupán havi fix díjjal kell számolniuk, és rendelkezésükre áll az az opció is, hogyha nincs már szükség valamely általuk kibérelt gépre, akkor azt bármikor, következmények nélkül vissza is vihetik a Greenway Kft-hez.

A Greenway Kft abban is segítséget nyújt a tőle gépeket bérlő vállalkozóknak, hogy segít a munkaterület felmérésével kiválasztani azokat a takarítógépeket, melyek a legoptimálisabban tudják végezni munkájukat az adott munkaterületen, és egyben költséghatékony megoldással is üzemeltethetők.

Amellett, hogy ezzel egy fantasztikus lehetőséget kínál a Greenway Kft. a cégek felé, nem elhanyagolható az a lehetőség sem, hogy a bérleti díj a vállalkozásoknál azonnali költségként elszámolható. 

A bérlő vállalkozások rengeteg pénzt spórolhatnánk meg a Greenway Kft. full szervíz konstrukciójával, amely minden takarítógéppel kapcsolatos költséget magába foglal, megkímélve a bérlőt az üzemeltetési költségektől.

Ez a full szerviz konstrukció tartalmazz a nagyobb meghibásodások elkerülése érdekében a rendszeres megelőző karbantartásokat, aztán a szerviz költségeket, melyek az alkatrészeket munkadíját és a kiszállási díjat foglalják magukban, valamint egy 24 órán belüli szervizre való kiszállást, mely szükség esetén akár 12 órára is tovább csökkenthető.

A továbbiakban még olyan extrákat és tartalmaz a konstrukció, mint: oktatást (a gépekkel való munkavégzés, azok tisztítása, tárolása, a balesetmentes használat bemutatása), modellcserére való lehetőséget, szaktanácsadást és szállítási költségeket.

Ezzel a megoldással teljesen mentesülhet a bérlő az üzemeltetési feladatok alól, és mégis egy tökéletesen működő géppark felett diszponálhat.

A Greenway Kft külön kiemeli, hogy a kopó alkatrészeket is, mint például a szívó gumit, kerekeket, csapágyakat is tartalmazza ez a szervizelési megoldás. 

Kínálatukból a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep linken kikerestem a kisfiam kedvenceit, a seprőgépeket, melyek mind a Taski márka termékeiből kerültek kiválogatásra.

Elsőként a Taski balimat 6500-as modell ragadta meg a figyelmemet, mely egy ráülős seprőgép – pont olyan, ami otthon nekem is megfelelne. (Persze csak viccelek, hisz nincs ekkora lakásunk).

Ez a modern szerkezet rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Többek között kompakt gépméretének köszönhetően széles seprési útvonalat tud elérni, ezt pedig minden padlótípuson tudja produkálni.

Szabadalmaztatott ikerhenger rendszert tartalmaz, és rugalmasan használható kül- és beltéren is. 

Eredményes takarítási képességeit 90 literes tartályának köszönheti, valamint 900 milliméter széles söprési útjának és egy csúszó oldalsó seprűnek. 

Az igazi trükk azonban, amitől igazán hatékony ez a seprőgép, az a már említett ikerhenger rendszer, amely ellentétesen forgó keféket jelent. Ennek a technológiának köszönhetően az összegyűjtött törmeléket egyik hengerről dobja a másikra, majd felfelé elszállítja. 

A gépezet akkumulátorral működve kemény padlón és szőnyegen és kiváló hatásfokú. Tárolása, valamint szállítása az ergonomikus kialakítású, összecsukható fogantyúkkal megoldott. 

A Greenway Kft. seprő repertoárban szereplő másik ráülős szerkezet a Taski aero 3500 Micro. Ezzel a géppel porszívózhatunk és seperhetünk is. Kemény és puha padlón is kitűnő tisztítási eredményt tud nyújtani, és nemcsak a felületeket tisztítja kiválóan, hanem még jobb levegő minőséget is képes teremteni.

Ez a levegő tisztítási képesség a Taski suttogó technológia eredménye. Ez a suttogó technológia egy egyedi szabadalom, mely a légáramlást biztosítja, valamint az alacsony zaj kibocsájtást is kedvezően befolyásolja.

Természetesen a fantasztikus suttogó technológia nem lenne teljes a hepa szűrők nélkül, melyek szintén jelentősen hozzájárulnak a csodálatos légtisztító képességhez.

A szerkezet további kézi szerszám tartozékokkal és rendelkezik, amelyek azt eredményezik, hogy a gép roppant hatékonyan működik: három és hat méteres körzetben is meg tudja tisztítani a területet.

Emellett a felhasználók kényelmére is gondoltak, hisz abszolút kényelmes ülésének magassága szabályozható, ugyanúgy, mint a kormánykeréké. 

A Greenway Kft seprőgépei ezen kívül még gyalog kísérős seprőgépeket is tartalmaznak. A Taski balimat 3300-as egy nagyméretű gyalog kísérő seprőgép, kifejezetten nyílt területekre, de akár beltéren is hasznosíthatjuk.  Széles munkaszélességgel rendelkezik, amely 900 milliméteres seprési szélességet jelent. Tekintélyes, hatvan literes tartálya garantálja még a nagyszerű teljesítményt. Az előzőekben bemutatott ráülős géppel hasonló ikerhenger rendszert tartalmaz, mely az ellentétesen forgókeféknek köszönhetően tudja nyújtani nagyszerű teljesítményét. 

A szerkezet oldalsó seprű- és görgőkeféinek beállításához nem szükségeltetnek külön szerszámok. Műszerfalának ikonjai annyira nyilvánvalók, és a könnyű kezelhetőségek szolgálják, hogy esetében nincs szükség külön kezelői oktatásra.

A Taski balimat 2300-as kompakt akkumulátoros seprőgép a „nagyok” igazi „kisöccse”. Az előző gépekhez hasonlóan szintén ikerhenger rendszernek köszönheti a hatékonyságát. Kül- és beltérben egyaránt takaros rendet képes megvalósítani. Az egyszerűen és könnyen hasznosítható gép kompakt méretekkel rendelkezik. Alacsony mérete miatt még akár keskeny folyosókat is tudunk a segítségével takarítani.

A Greenway Kft. legegyszerűbb, de roppant tevékeny és praktikus gépe a Taski balimat 45, mely egy manuális söprőkocsi. Optimális tisztítási eredménnyel abszolút könnyen kezelhető és karbantartható kétoldalsó forgókefével dolgozik, amivel leveleket, papírt darabokat, akár homokot is össze tud gyűjteni. (Csak összehasonlításképp: ez a söprő kocsi ötször gyorsabban tisztít, mintha mi kimennénk az utcára söprögetni egy hagyományos seprűvel).

Az oldalsó és főkeféje beállítható annak érdekében, hogy még hatékonyabban dolgozhasson. Praktikus okokból egy levehető hulladéktartállyal is rendelkezik, amit könnyedén el lehet távolítani a könnyű tisztíthatóság és szállíthatóság érdekében. 

Talán ez az egyetlen olyan takarítógép, amit méretei és teljesítménye miatt még egy háztartásban is optimálisan tudnánk használni.

A Greenway Kft országos lefedettséggel rendelkező cég. Referenciái közt olyan cég óriások találhatók a teljesség igénye nélkül, mint például az IKEA, a TESCO, a CIB Bank, a Praktiker, az Elmű, vagy az OBI. Ha legközelebb tehát ezeken a helyeken járunk, jusson eszünkbe, hogy ezek a helyes kis gépek a Greenway Kft-nek köszönhetően járják szorgalmasan a köreiket, és tisztítják tökéletesre a kül- és beltereket egyaránt. 

Roppant elgondolkodtató volt számomra a seprőgépekkel való ismerkedés, és a tapasztaltak hatására már egyre jobban kezdem megérteni a kisfiam irántuk való rajongását is.