Bohóckodás a mala karkötő viselés? Szerintem nem!

Nem gyakran járok cirkuszba, mivel nekem nagyon gyakran elég erőltetett az egész és csak kínosan érzem magam tőle. Legutóbb viszont gyakorlatilag ingyen jegyet kaptunk a Fővárosi Nagycirkusz egyik előadására az egyetemtől, így gondoltam próbát is teszek vele. Azért mégsem egy akármelyik vándorcirkuszról van szó.

Az előadás meglepően jó volt, és a társaság sem volt utolsó. Még mielőtt eldöntöttem volna, hogy megyek, gyorsan körbekérdeztem a kolis barátaim között, kinek lenne még kedve elmenni, így egy viszonylag közepes csapattal meg is indultunk. Hazafele Dorinával melegedtünk jobban beszélgetésbe. Valahogy sikerült eljutnunk a különböző vallásokig, és hogy melyik vallás, hogyan gyakorolja a hitét. Nagy vonalakban egyet is értettünk. Annyi biztos, hogy a férfi jelenlét szinte mindegyikben nagyon erős, és ezt nem feltétlenül tartottuk épp pozitív dolognak, de nem mi fogjuk megreformálni a világvallásokat ugyebár. Arról is beszélgettünk, hogy főleg az európai és közel keleti vallások külsőségekben milyen kevéssé térnek el, bár van egy-két jellegzetes eltérésük. A távol keletiekről viszont meglepően keveset tudunk. Illetve csak annyit amennyit itt-ott a fejünk be nem vernek, vagy össze nem szedünk valahonnan.

mala karkötők

Így gondoltam fel is homályosítom magam a témában, ha mér egyszer, és a Buddhizmusnál kötöttem ki. Nagyon mélyen nem mentem még bele, de meg kell hogy valljam elég barátságos, inkább élet filozófiának, élet szemléletnek mondanám, mint vallásnak. A meditációt már amúgy is be akartam iktatni a mindennapjaimba, de valahogy mindig elmaradt. Ha meg mégis sikerült elkezdenem, félúton úgy elálmosodtam, hogy sikerült bealudnom rajta. Erre találtam egy nagyon jónak tűnő megoldást a mala karkötők képében. Elvileg ezeket amúgy is meditáció, elmélkedés alatt használják, egyfajta rózsafüzér ként, csak más fajta számozással. Gondoltam, ha a komolyabb szellemi elmélkedés helyett egy egyszerű mantrával használom, az is megfelelhet és fókuszálni is tudok majd a meditációra. Már csak annyi volt, hogy beszerezzek egy ilyen karkötőt.

Szerencsére az internet a barátom, így gyorsan megtaláltam ezt az oldalt: nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok. Igazából biztos találhattam volna malát a városban sétafikálva is, de nagyon megtetszett az oldal. Többek között azért is, mert ugyan főleg a buddhistákat célozza meg ügyfélkörként – ami látható az imatálak, és egyéb rituális eszközök felhozatalából, illetve abból, hogy megszentelt termékeket árulnak -, azért bőven akad mit nézegetnie itt a laikusnak is. A szakrális és szórakoztató irodalmon keresztül, különböző füstölőkön és illóolajokon át az arc és száj ápolási termékekig szinte minden félét talál itt az ember. Az sem volt utolsó szempont, hogy magyar tulajdonban van a cég, és nagyon barátságos és érdekes blog bejegyzéseket is lehet olvasni az oldalon, aki esetleg még érdeklődne.

Én minden estere jól bevásároltam magamnak mindenféléből. A karkötők nem drágák, de hogy csak egy termékért fizessek majdnem ugyan annyit szállításra azt azért nem nagyon szeretem. Minden esetre a nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok részről egy lótusz malát választotta. Azt olvastam, hogy ezek hasznosak a stressz és a szorongás kezelésében, és mostanában mind a kettővel meggyűlt a bajom rendesen. A könyvek közül végül egy receptes könyvet választottam, mert el kéne kezdenem egészségesebben enni, de eddig azt gondoltam nincs nekem arra időm. Na most majd lesz. És miután megbizonyosodtam róla, hogy a szobatársamnak se lesz bajára, ha esetleg heti kétszer-háromszor használom őket két köteg füstölő is került a kosárba, de csak mert nem tudtam dönteni az illatok között.

Minden esetre, ha titeket is érdekel a buddhizmus, ha sokat stresszeltek vagy csak valami jó illatot kerestek, ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt: Szerencsére az internet a barátom, így gyorsan rá is kerestem, és megtaláltam ezt az oldalt: nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok. Szerintem nagyon megéri.