Cirkusz előtt egy finom vacsora

Amikor egy barátom elmesélte nekem, hogy ő és a tesója azt adják a szüleiknek házassági évfordulóra, hogy elviszik őket a cirkuszba, aztán pedig egy wellness hétvégére, még nem tudtam, hogy nekem mégis mi közöm lesz az egészhez. Aztán kiderült, hogy az esti mulatság előtt azt szerették volna, ha az egész család az én éttermemben vacsorázna, ehhez szeretett volna asztalt foglalni nálam.

Meg is beszéltünk mindent, lefoglaltunk nekik egy asztalt 10 főre arra az estére. Én pedig másnap szóltam a kollégáimnak, hogy aznap este mindenki legyen nagyon ügyes, mert a barátom szülei ritkán járnak ilyen helyekre, szeretném, ha a lehető legjobban éreznék magukat.

Persze ez megint egy olyan este volt, amikor tömve voltunk és ha akartunk volna se tudtunk volna már több vendéget fogadni. Volt, aki kint várt a bejáratnál, hogy mikor üresedik meg egy asztal. Ez étteremvezetőként nagyon jó érzéssel tölt el, de egy telt házas este mindig teljes izgalom.

Néha, amikor volt időm odamentem hozzájuk beszélgetni, megkérdezni, hogy minden rendben van-e és hasonlók. Aztán a nagy beszélgetés közepette szólt az egyik kolléga a konyháról, hogy gondok vannak.

A PB gáz, amit egyébként előszeretettel használunk a konyhában a főzéshez, sütéshez, grillezéshez, kezd kifogyni. Mármint volt még néhány palackkal, de tudjuk jól, hogy az ekkora tömegnél folyamatos főzést jelent, így az ki fog fogyni elég hamar.

Idáig mindig magunk szereztük be a gázpalackokat, de most már kezd egyre jobban fogyni a türelmem ezzel kapcsolatban, és hogy őszinte legyek, nem akarok már ezzel foglalkozni. A barátom és családja látták, hogy valami gond van, egyből kérdezték is, hogy mi a helyzet.

Elmondtam nekik, hogy folyamatosan ez a rohangálás megy a gázpalackok után és most is kezdünk kifogyni, pedig emlékszem rá, hogy nemrég hozattak a fiúk. Erre a barátom apukája legyintett egyet és finoman szólva kinevetett, hiszen nem értette, hogy ezért miért mi rohangálunk? Amikor van egy olyan remek cég, mint a gazpalackfutar.com, akik pontosan ebben tudnak segíteni.

Gyorsan előkaptam a telefonom, megnéztem hátul a konyhában, hogy mégis miről van szó, hiszen még nem hallottam róluk. Aztán ahogy olvastam az oldalt, nem kellett sok idő, hogy eldöntsem, másnap reggel azonnal tárcsázom a számukat és felhívom őket.

Ugyanis egy gyors telefon, ami közben mindent megbeszélünk velük és már meg is van oldva a probléma: házhoz szállítják a PB gázpalackot nekünk és a használtat pedig el is viszik. Megnéztem, az ára is nagyon kedvező, úgyhogy már csináltam is egy emlékeztetőt a telefonomba, hogy reggel ezzel kezdjem a napot.

Másnap felhívtam őket, megbeszéltünk mindent, és mivel pont Budapesten vagyunk, ezért problémamentesen meg is oldódott a helyzet, tudniillik Budapestre és annak 20 kilométeres körzetébe szállítanak.

Megbeszéltük utána, hogy milyen rendszerességgel kérnénk a pótlást, előtte egy nappal mindig csörögnek, hogy akkor jönnének. Nekünk pedig így a legkényelmesebb és legkellemesebb. Nem kell senkinek pakolásznia, cipekednie, rohangálni kocsival a palackokért és még sorolhatnám.

Beszéltem utána a barátommal is és az apukájával, akinek megköszöntem a segítséget, mert nélküle még mindig nem oldódott volna meg a gondom. Közben elmesélte, milyen jó volt a cirkusz, nem is emlékszik rá, hogy mikor volt ő utoljára cirkuszban, úgyhogy ő aztán teljesen oda meg vissza volt ezért az ajándékért.