Ha nem találok egy jó autószerelőt, abból lesz a nagy cirkusz

Sajnos tudom, hogy fejlődnöm kellene ilyen téren, de nagyon fel tudom magam bosszantani olyasmiken, amikre mások leginkább csak legyintenek. De egyszerűen csomószor dühít, hogy megint foglalkozni kell valamivel, megint utána kell járni. A feleségem ilyenkor mindig mondja, hogy “Jajj, ne cirkuszolj már ennyit” mire én rendszerint azzal válaszolok, hogy “Kellett neked egy bohóchoz hozzámenni.” De nem kellenek se fények, se zenekar, se artisták, se porondmester ahhoz, hogy meglegyen a hangulat, az élet mindig biztosítja a témát.

Legutóbb például az autóm kezdett el vacakolni, és ezen bosszantottam nagyon fel magam. Egy éve vettem, akkor még semmi baja nem volt, most meg elkezdtek veszettül csikorogni a fékek, holott azokról is azt mondták, hogy újak. De még mielőtt feldühíthettem volna magam, a szomszédunk közbelépett, és ajánlotta nekem a MetaAutoszerviz.hu oldalát. Azt mondta: “Bármi bajod is legyen a fékeddel, itt egészen biztosan meg tudják csinálni.”

Úgy meglepődtem ezen, hogy el is felejtettem mérges lenni, sőt, rögtön mentem is be, és kikerestem, mit tud ez a MetaAutoszerviz.hu, ha már ennyire ajánlja. Azt kell mondanom, igaza van a szomszédnak, mert ez valóban nem egy szokványos autós műhely, hanem annál egy sokkalta professzionálisabb vállalkozás. Ez nem olyan, mint a kis garázsokból átalakított bütyköldék, hanem ténylegesen egy felkészült és szakképzett emberekből álló csapat. Láttam is az oldalon, hogy féket is javítanak, illetve fékbetétet cserélnek, és ahogy a táblázatban néztem, nem is drágán. Szóval nem haboztam, hanem kértem tőlük időpontot mi előbbre, hátha tényleg hamar készen lesz.

És nem kellett csalódnom egy kicsit sem. A MetaAutoszerviz.hu munkatársai megnézték a csikorgó fékeimet, és megállapították, hogy sajnos engem valóban átvertek, mert ha egy évvel ezelőtt vásároltam friss betétekkel, akkor vagy folyamatosan fékeznem kellett még gázadáskor is, vagy csoda történt, és érkezik a messiás. De viccet félretéve: elmondták, hogy mikorra lesznek készen vele, és körülbelül mi lesz a végösszeg. A weboldal alapján én is valami hasonlóra számítottam, szóval ez is tökéletesen bejött. Ám tudjátok mit? Ha valaki képes tisztességesen és tartósan megcsinálni az autómat, attól egy petákot se fogok sajnálni, mert egyre több és több a kókler, egyre nagyobb az esélye annak, hogy valaki nem megfelelőbe fut az ember. Viszont a MetaAutoszerviz.hu annyira bejött ezek után nekem, hogy a kocsim lesz az utolsó, ami miatt mérgelődni fogok. Mert legalább tudom, hogy van egy hely, ahová bármilyen probléma miatt hozom is, biztosan megjavítják.