Harcolok az állatok jogaiért, az első lépés az örökbefogadás volt

Még kisgyerek voltam, amikor anyukám egyszer elvitt a cirkuszba. Eléggé féltem a mutatványosoktól, hangos volt a zene, nagy a tömeg, nem tetszett a produkció sem, úgyhogy látván, hogy nálam nem aratott nagy sikert ez a műfaj, nem erőltette többet. Még ma is sokszor előkerül a fotó, ahogy Szandrán, az elefánton ülök. Erre nem emlékszem, csak a kép ad némi támpontot. Érdekes, hogy a cirkusz nagyon jellegzetes szaga és a színei viszont teljesen élesen megmaradtak bennem. Azóta már látom, hogy szegény állatok annak ellenére, hogy a gondozóik mindent megtesznek a jólétükért, mégiscsak fogságban élnek és keményen dolgoznak a publikum szórakoztatása érdekében. Emiatt nem is támogatom azóta sem a cirkuszokat. Az állatokat viszont ott igyekszem támogatni, ahol csak tudom.

Van egy kutyusunk, Milord, akit a menhelyről hoztunk el. Imádnivaló, kicsit szeleburdi és hiperaktív kutyus, lehetetlen lefárasztani, muszáj napi kétszer sétáltatni és rohangálni vele, futni is el szoktam vinni magammal, hogy valamennyire ki tudjuk elégíteni a mozgásigényét. Emellett persze nagyon okos, imád trükköket és új dolgokat tanulni. Nagyon jó szórakozás nekünk is Milorddal, amikor “mutatványozunk”, és még a közönségünk is élvezi, ha épp van körülöttünk valaki. Ilyenkor néha eszembe jut, hogy a cirkuszban kutyák is szoktak szerepelni, akiket ez nyilván sokkal kevésbé visel meg, mint egy oroszlánt vagy más vadállatot, de azért nem küldeném Milordot a porondra, akármennyire is szereti magát produkálni.

Mivel elég nyilvánvaló, hogy mennyire kutyás vagyok, szülinapomra megörvendeztetett a családom egy kutyás pólóval, amilyennek azelőtt sosem találkoztam sehol. Egy fekete kutyus sziluettjében szerepel rajta a következő szöveg: “Ha a kutyád úgy véli, te vagy a legnagyszerűbb a világon, ne kételkedj benne!” Jól átgondolva persze mindenki tudja, hogy egy kutya véleményére nem lehet objektíven alapozni, hiszen ő a gazdáira mint mindenhatókra tekint. De nagyon jól esett a gesztus, nagyon megható a gondolat, és imádom ezt a pólót. A minőségi Gildan márkájú póló nagyon kényelmes, puha és tartós, prémium minőségű, magas grammsúlyú pamutból készült az anyag. A minta minősége is kifogástalan, már sokszor hordtam és ki is mostam, de egyáltalán nem fakult meg vagy kezdett el kopni. Persze mindig betartom a mosási és vasalási utasításokat: mosni maximum 40 fokon, kímélő programmal szabad, vasalni pedig közepesen meleg vasalóval, csak a minta körül.

A színe nagyon szép élénk piros, az a fajta, ami még nem idegesítő, hanem szép mély árnyalat. Az anyag színe sem kezdett kopni egyáltalán, mondjuk, mint említettem, vigyázok is rá nagyon. A mérete is pont jó, de mondták anyuék, hogy ha nem lenne jó rám, 14 napon belül ki lehet cseréltetni. Méghozzá háromféle úton: postán visszaküldeni, futárszolgálaton keresztül vagy pedig személyesen egy üzletben. A lolmarkt.hu oldalon elérhető a cég minden terméke, és minden szükséges információ a rendeléshez vagy az üzletek személyes felkereséséhez. Több boltjuk is van szerte az országban, úgyhogy még válogatni is tudunk, melyikbe megyünk be. A termékeik online vásárlás esetén 1-2 munkanapon belül megérkeznek a GLS futárszolgálaton keresztül. Persze ha ünnepek előtt rendelünk, számítsunk hosszabb szállítási időre a nagy forgalom miatt.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a lolmarkt.hu-t, mert én nagyon elégedett vagyok a pólóval, amit tőlük rendelt a családom. Érdemes ellátogatni a honlapjukra és már csak szórakozásból is elolvasgatni, megnézegetni a termékeiket, mert van egy-két feliratuk, amin fel is nevettem. Nagyon ötletes mintájú pólókat és kapucnis pulcsikat fedezhetünk fel itt. Férfi és női szabású pólóik is vannak, S-es mérettől kezdve egészen XXL-esig. A színekből is hatalmas a választék, van olyan pólójuk, ami akár tízféle színben is elérhető. Úgyhogy ha valami egyénit szeretne vásárolni az ember, itt biztosan talál valami jópofát. De ha még ez sem lenne elég, a lolmarkt.hu-nál a saját mintáinkat is nyomtattathatjuk pólóra, ezt helyben az üzletekben készítik el. Sok jót olvastam róluk, úgyhogy fontolóra vettem, hogy rendelek még tőlük valamit a későbbiekben.