Minden nap tanul valami újat az ember, ma éppen az energetikáról

Minden nap tanul valami újat az ember! Van egy társaság, akikkel gyakran eljárunk, különböző felvonulásokra, kirándulásokra és találkozókra megyünk együtt. Még egy másik cirkuszból ismerem őket. Ilyenkor természetesen mindig szóba kerül, hogy kivel mi a helyzet, milyen nagy változások történtek az életükben, mióta nem találkoztunk.

Az egyik pár eladta a lakását, vidékre költözött, ami egy nagyon nagy dolog azok után, hogy mindig is Pesten éltek.

Tőlük tudtam meg, hogy ahhoz, hogy eladják a lakásukat már nem csak a szokásos papírok a szükségesek, hanem van egy új dokumentum, egy bizonyos energetikai tanúsítvány, amit szintén oda kell adniuk az új tulajdonosnak.

Érdekes módon, mikor ilyesmiről van szó, az emberek nagy része általában mérges, amiért megint változtattak a rendszeren, de őket nem zavarta, és nemsokára meg is tudtam az okát.

A www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ oldalon néztek utána annak, mit is jelent ez az energiatanúsítvány, de mint kiderült semmi extra, valóban csak abban segít, hogy a házat be lehessen sorolni az energetikai gazdaságossága szerint egy kategóriába.

Ez nekem teljesen újdonság volt, ahogyan az is, hogy a linkelt oldalon megrendelve a szolgáltatás akár 24 óra alatt végbe is mehet, azaz a hívást követően 24 órával már meg is történik az ingatlan felmérése, majd onnantól kezdve újabb 6 óra múlva SMSben megkapják a szerződés kódját és másnap pedig általában meg szokott érkezni a kész dokumentum is.

Olyan sok kellemetlen élményt lehet hallani az ügyintézéssel kapcsolatban, jó, hogy néha vannak ilyen kellemes meglepetések is. És most már tudom, hogy mi az az energiatanúsítvány, és mihez is kell.